Baksidetext på "Livet – din spegel"

Text på bokens baksida:

Vår mänskliga utveckling 

i ett sammanhang som ger mening

En stor del av dagens psykologi utgår från föreställningen att vi bara lever en gång. Medvetandet ses enbart som en biprodukt av evolutionen. Denna materialistiska livssyn kan inte påvisa någon mening och logik i vårt individuella öde eller med mänsklighetens utveckling. 

Med ett reinkarnationsperspektiv är det istället medvetandet som är evolutionens orsak och drivkraft. Varje människas liv får här mening och sammanhang. I det omedvetna ligger erfarenheter och begåvning från tidigare liv som avgör vår karaktär, våra talanger, reaktionsmönster och grad av medkänsla. 

Med Martinus (1890–1981) som den primära inspirationskällan får vi ta del av en psykologi förankrad i ett utvecklingsperspektiv. Vi får bl.a. inblick i hur våra relationer och vår sexualitet är mitt i en omvälvande förvandling från självupptagen förälskelse inställd på ägandebegär till en alltmer altruistisk människokärlek. Förståelsen av denna transformation är avgörande för vår mänskliga utveckling. 

I ljuset av reinkarnation upphävs grunden för det offertänkande som så lätt binder oss i det förflutna och skapar rädsla och oro inför morgondagen. Allt i livet blir i stället värdefulla byggstenar i en läroprocess som syftar till utvecklingen av medmänsklighet och visdom. Denna optimistiska livssyn ger kraft och stöd till tankar och känslor som främjar såväl goda relationer, som psykisk och fysisk hälsa. 

När vi ser vår upplevelse av livet som en spegel av vårt medvetande, våra föreställningar och vårt beteende, öppnar sig en obegränsad källa till självkännedom och mänsklig utveckling. I ”Livet – din spegel” varvar Sören Grind teoretiska resonemang med egna erfarenheter, fallbeskrivningar och praktisk vägledning.


Sören Grind, född 1954, är primärt verksam som leg. psykolog och certifierad emdr-terapeut. Sedan 1984 har han även tillsammans med Solveig Langkilde drivit kursgården Solsökehem i Dalarna med kurser i personlig utveckling, Alexanderteknik och Martinus kosmologi. Sedan 1980 har han hållit föredrag och kurser runt om i Skandinavien.



© Solsökehem 2012